top of page

Οι γυναίκες μέσα στην οργισμένη αναμονή της πανοπλίας των αιώνων

Σεμινάριο Butoh

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Οι γυναίκες μέσα στην οργισμένη αναμονή της πανοπλίας των αιώνων
Οι γυναίκες μέσα στην οργισμένη αναμονή της πανοπλίας των αιώνων

΄'Ωρα & Τοποθεσία

27 Σεπ 2022, 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. EEST

Chania, Pireos 73, Chania 731 31, Greece

Σχετικά με την εκδήλωση

Οι γυναίκες μέσα στην οργισμένη αναμονή της πανοπλίας των αιώνων 

Σεμινάριο Butoh

Maria Mendez - Μανώλης Ζωγραφάκης & Alois Yang.

Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα όλων των πολέμων, κυρίως θύματα σεξουαλικής βίας, εξορίας, ρατσισμού και της απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων. Στο σεμινάριο Butoh της Maria Mendez, θα μοιραστούμε βασικά εργαλεία κίνησης για να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να διερευνήσουν σωματικά τα συναισθήματα που προκαλεί η ιστορική στιγμή. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι γεμάτα οργή, πόνο, θλίψη και μίσος, συναισθήματα που προκαλούν ενεργειακές απώλειες. Η διαδικασία του Butoh περνά μέσα από την κυτταρική μνήμη του σώματος που έχει επίγνωση της ανθρώπινης τραγωδίας επί αιώνων. Το σεμινάριο θα εμβαθύνει στο “σώμα που υποφέρει”, που αποτελεί το τέλειο εργαλείο της τέχνης. Η τέχνη μας προσφέρει την δυνατότητα να πλησιάσουμε "το σώμα των άλλων" μέσω του αυτοσχεδιασμού, προκαλώντας ταυτόχρονα μια ενεργειακή κάθαρση για κάθε τραγωδία που σημαίνει ο συνεχής πόλεμος ανά τους αιώνες.

Το σεμινάριο θα συνοδεύσει ηχητικά ο Μανώλης Ζωγραφάκης μαζί με τον Alois Yang.

Η ΜΑΡΙΑ ΜΕΝDΕΖ γεννήθηκε στη Γουατεμάλα και ζει στα Χανιά. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Paris-X Nanterre, Πειραματικό θέατρο με τους Eduardo Manet, Ryszard Cieslak, Tapa Sudana, Marcos Martinez, Αφρικανικό Χορό με τις Elsa Wolliaston και Linda Johnson, Contact Improvisation με τους Steve Paxton και Mark Thompkins, Χορό Butoh με τους Masaki Iwana και Sumako Koseki.

Στη Σενεγάλη και στην Γκάμπια έκανε έρευνα πάνω στον Αφρικανικό Χορό, στη Σχολή Mudra Africa και με το συγκρότημα Ifangbondi αντίστοιχα.

Εργάστηκε ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ, κοινωνιολόγος-ερευνήτρια για την UNESCO και την UNICEF. Δίδαξε αφρικανικό χορό, contact improvisation, ανθρωπολογικό θέατρο και χορό Butoh στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει συνεργαστεί ως χορογράφος σε ταινίες μικρού μήκους (Elena Χorti), Video-clip («The Banal Front» του Τεντ Πάπα), μεγάλου μήκους («Oh Babylon» του Κώστα Φέρρη), και σε θεατρικές παραστάσεις («Φόβος και τρόμος στο III Ράιχ» του Bertolt Brecht, Χρονοθέατρο του Χάρη Πλουμίδη, Αθήνα).

Στα Χανιά, οπού ζει και εργάζεται από το 1996, έχει παρουσιάσει μεταξύ άλλων τα χοροθεατρικές παραστάσεις: «Η Νεκρή Τάξη» του Tadeusz Kantor, τα «Επτά Εγκλήματα του Ερωτισμού», βασισμένο σε κείμενα των George Bataille, Antonin Artaud και την φιλοσοφία του Ιαπωνικού Μπούτο. «Τα Τεταραγμένα Νερά», «Αχαλίνωτη πνοή», «Οι Προς-τύχη», «Το σώμα, ένα περιβάλλον» «Η Αυτοκρατορία της Απάτης» «Ο Θρήνος του κτήνους», «Έλαιον Ήμαρ», “Ο άλλος Δον Ζουάν” του Eduardo Manet, «Περιγραφή Εικόνας» του Χαϊνερ Μύλλερ», «Τα μάγια της πεταλούδας» του Λορκα, performance στο πλαίσιο της ημέρας ακουστικής παρατήρησης, “ΥδρΩτοποι”, “Shadow Dancers”, “Η αναμονή μέσα στην πανοπλία των αιώνων” Σπουδή του Heiner Muller, “Κλίμακα” και Στερεοσιλια.

Ο Μανώλης Ζωγραφάκης είναι ηχοθεραπευτής, και μουσικός παραγωγός. Στην δουλειά του με τους ήχους, χρησιμοποιεί μια ποικιλία μουσικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των Θιβετιανών singing bowl και των κρυσταλλικών μπολ, το gong, το Ινδιάνικο τύμπανο, το monochord, και άλλα όργανα, δημιουργώντας μια μοναδική ηχητική εμπειρία. Μέσω των ηχητικών ταξιδιών και των ηχοθεραπευτικών συνεδριών, ο Μανώλης σας καθοδηγεί σε ένα εσωτερικό ταξίδι, ένα ταξίδι επανασύνδεσης και ανακάλυψης του εαυτού σας, πίσω σε μια φυσική κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας.

Ο Aloïs Yang είναι καλλιτέχνης των μέσων ενημέρωσης, performer και μουσικός πειραματικής μουσικής που διερευνά την αντίληψη του χρόνου και του χώρου τόσο στον "εξωτερικό" φυσικό κόσμο όσο και στα "εσωτερικά" μεταφυσικά επίπεδα συνείδησης - ως μια εκδήλωση του τρόπου με τον οποίο πλαισιώνουμε τις αλληλεπικαλυπτόμενες πραγματικότητες μεταξύ σώματος και νου, αντικειμενικής εξήγησης και υποκειμενικής προβολής, αναλογικού και ψηφιακού, βεβαιότητας και αγνώστου.

  • Για 15 συμμετέχοντες °°° ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: welovestoriesfestival@gmail.com 

【Είσοδος Ελεύθερη】

Κοινή χρήση αυτής της εκδήλωσης

bottom of page